dijous, 18 de juliol del 2013

Records d´una llarga nit d´estiu !!


14/07/2013 - VALLTER - L'ESTARTIT

Dissabte a les set de la tarda del dissabte va començar una aventura per 8 "sonats" i de rebot per les seves respectives famílies.

Com he dit a les set ens varem trobar a Can Ferran per anar carregant bicis i paquets als cotxes, volíem fer la ruta del Ter de nits, no és prou complicar de dies que es va decidir fer-ho de nits, per no tenir tantes hores de sol.

Normalment quan es fa una excursió semblant s'acaba amb un dinar, per si de cas nosaltres varem anar tots junts a fer un sopar abans de sortir, feina feta!!!

Un cop ben sopats amb el dipòsit ben ple i amb força puntualitat, sortim de dal el pàrking de Vallter a 2000 metres a les 00:10 del dissabte, una bona fresca ens va acompanyar els primers kilòmetres de la ruta, tot de baixada asfaltada fins a Camprodon, impressionant la baixada amb els llums de la bici!!!

Passem per dins de Camprodon i a la sortida del poble agafem ja camí de terra allà ja tenim el primer entrebanc, se'm va trencar un raid de la roda del darrera,  no se per que no va passar res, el varem treure i ja està, la roda estava ben centrada i així va seguir tot el camí.

Mes endavant parada curta per treure'ns  una mica de roba i seguim per la ruta del Ferro, que maco seria de dies, però així anàvem mes frescos, a un lloc on el camí no quedava clar en Josep anava mirant el GPS i per culpa d'un forat que na va veure va fer un capgirell sense conseqüències, a la benzinera de Ripoll portàvem unes dues hores, jo comptava tres, de moment anem bé, passant per dins hi havia festa i bon ambient pels carrers, al sortir del poble varem fer la primera parada tècnica per buidar, alguns sòlid, altres líquid, també  menjar alguna barreta i acabar de treure'ns la roba que sobrava ja que començava a fer caloreta, sabíem que aquí ens començava la part mes dura de la ruta.

Comencem fet camins puja i baixa fins arribar a un corriol amb molta pedra, alguns trams a peu i altres sobre la bici, això no dura massa i anem fent per un camí de pujada arreglat amb formigó fins arribar a quasi 1000 metres d'alçada, passem per Santa Maria de Besora i ens toca baixar una bona estona, anem fent camí i es va fent de dia, comença a clarejar i fem una paradeta "tècnica", buidar, reposar líquids i sòlids  i torne-m'hi, o no, un parell estaven estirat a la cuneta quasi adormits!

A un poble ens parem a esmorzar? dinar?, be menjar, deixa-m'ho aquí, ens varem parar a prop d'un polígon on hi devia haver una discoteca ja que sentíem música i passava gent mes o menys seguint una traçada recta, "mes o menys", dones amb un caminar estrany, com si fossin mascles!!! i diverses espècies d'animals nocturns, quasi tots ens miraven malament, com si estar menjant a les tantes de la matinada a un banc d'un passeig vestit de ciclista i amb la bici al costat fos una cosa molt fora de lloc!

Seguim pedalant i el camí és va fent feixuc, pesat fins arribar al pantà de Sau ja de dia ben clar i calorós, aquí fem parada tècnica i afotu. Tornem a fer camí, d'aquí a l'Estartit tot baixada i planer! Sort, per que els repetxons no ens els treu ningú! A la Cellera ens parem a dinar????? deu n'hi dó, aquí si, entrem a un bar, "la Presó" quasi se'ns queden! assentats a taula i mengem d'alló mes bé i econòmic, un cop ben tips enganxem carrilet i fins a Girona, Sarrià ja ara si, planer fins a l'Estartit.

A la pressa de Colomers ens trobem  a les fans que ens esperen amb beguda fresca i molts ànims per tots, ja quasi està, aquí se'ns enganxa un ciclista de pega, un trenca bicis!

Ja estem queda poc i planer, d'aquí a l'Estartit és un passeig, arribem a la platja on ens espera la família, alguns/es es tiren a l'aigua, a mi personalment en aquell moment no em venia de gust mullar-me, millor la dutxa amb l'aigua una mica tebia!

Cava, cireres, galetes i felicitacions, bon final d'aventura sense incidents ni mals de cap, ara la tenim que fer de pujada, de l'Estartit a Vallter, en dos dies!

Així ho recordo, així ho explico.

Joan Coll Farró